کانال کشی کولر و هر چه باید درباره آن بدانید

کانال کشی کولر و هر چه باید درباره آن بدانید


اگر می خواهید برای منزل یا محل کارتان از کولر که دریچه کولر دارد, استفاده کنید، باید نکات کانال کشی کولر را مد نظر داشته باشید. در رابطه با اهمیت کانال کشی کولر همین کافی است که بگوییم اگر بهترین مدل کولر آبی را بخرید، اما طراحی کانال آن را به درستی انجام نداده باشید، قادر نخواهید بود از مزایا و کیفیت بالای آن برخوردار شوید.



کانال کولر و هر آنچه راجب به آن باید بدانید(راهنمای کامل )

کانال کولر و هر آنچه راجب به آن باید بدانید(راهنمای کامل )


به بیانی ساده تر می توان گفت که کانال کشی کولر از مهم ترین بخش های معماری یک ساختمان است. در صورتی که شما به تازگی وارد یک خانه شده باشید که کانال کولر ندارد، مجبور خواهید شد از یک بنا برای خراب کردن سقف کمک بگیرید تا قادر به کانال کشی کولر باشید. نحوه کانال کشی روی دکوراسیون داخلی و میزان خنک شدن ساختمان تاثیرگذار است.

کانال هوا چیست؟

کانال هوا کانالی است که برای انتقال هوا در بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع به کار گرفته می شود. این کانال در دو نوع گرد و چهار گوش تولید می شود و برای ساخت آن از ورق گالوانیزه یا آلومینیوم استفاده می گردد. این روزها مصالح دیگری مثل پنل های عایق شده و پلاستیک نیز برای ساخت کانال هوا به کار می روند.

انواع-کانال-کشی-ساختمان

کانال کشی کولر

کانال کشی در ساختمان به کمک ورق های فولاد گالوانیزه یا آلومینیوم انجام می شود. کانال کشی در مراحل پایان کار یا نازک کاری و پیش از اجرای سقف کاذب یا کناف صورت می گیرد و برای کاهش میزان اتلاف انرژی با پشم شیشه عایق بندی می گردد. عوامل مختلفی روی هزینه کانال کشی تاثیر دارند که از جمله آن ها می توان به متراژ فضا، مواد اولیه فولادی یا آلومینیومی و محل قرارگیری کولر که می تواند بالکن یا بام ساختمان باشد، اشاره کرد.

راهنمای کانال کشی کولر

با توجه به مطالبی که ذکر شد، احتمالا به اهمیت زیاد کانال کشی کولر پی برده اید. بنابراین باید در زمانی که قرار است یک کولر آبی در ساختمان خود راه اندازی کنید، ابتدا به اصول مربوط به کانال کشی کولر دقت کنید و از یک فرد باتجربه و ماهر برای این منظور کمک بخواهید. اگر یک بار عمل کانال کشی را به درستی انجام دهید، مطمئن خواهید شد که در آینده مشکلی نخواهید داشت.


مراحل کانال کشی کولر

مراحل کانال کشی کولر


مراحل کانال کشی کولر به شرح زیر هستند:
کانال کشی کولر براساس طراحی ساختمان
یکی از نکاتی که باید در کانال کشی کولر به آن توجه کرد، معماری ساختمان است. برای کانال کشی باید بهترین موقعیت دریچه ها را پیدا کرد. این امکان وجود دارد که در برخی بخش های ساختمان نتوان دریچه نصب کرد، زیرا پس از راه اندازی کولر، باد وارد این بخش ها نمی شود یا به خاطر تنظیم نبودن زاویه، فضا به شدت سرد می شود. به همین خاطر، کسی که مسئول طراحی کانال کولر است، باید اول نقشه های ساختمان را بررسی کند و با توجه به آن ها وارد عمل شود. توجه داشته باشید که انتهای هر دریچه باید به یک دریچه ختم شود. با این حساب باید حواستان باشد که اگر قرار است در قسمتی از ساختمان دریچه نصب کنید، باید کانال کولر را به آن بخش منشعب نمایید.
تهیه ورق مناسب برای کانال کولر
اصول کانال کشی کولر از اهمیت زیادی برخوردارند و اگر به آن ها توجه نکنید، دچار مشکل خواهید شد. همین مشکلات می توانند شما را مجبور به تخریب و ساخت و ساز مجدد کنند. وظیفه کانال کولر، انتقال هوای سرد از داخل کولر به محیط درونی ساختمان است. اگر جنس ورقه هایی که برای کانال کولر خود انتخاب کرده اید، مناسب نباشد، ممکن است کانال با گذشت زمان سوراخ شود و هوای گرم به داخل کانال نفوذ کند.
دمپر بین کانالی چیست؟
اگر خیلی ساده بخواهیم دمپر بین کانالی را به شما معرفی کنیم، باید بگوییم که وظیفه دارد کنترل جریان هوا را انجام دهد تا یک جریان هوا استاندارد را داشته باشید، این جریان هوا هرچقدر زیاد باشد باعث آسیب‌هایی برای دستگاه تهویه هوا خواهد بود و کم هم باشد که مشکلات خاص خود را دارد.
نکاتی که در نصب کانال کولر باید مورد توجه قرار داد
این مشکل باعث می شود ساختمان شما به خوبی خنک نگردد. در این وضعیت باید کولر خود را طی ساعات طولانی تری روشن بگذارید تا محیط خنک شود. پس باید قبل از این که برای خرید کانال کولر اقدام کنید، جنس ورقه ها را تحت نظر داشته باشید. بهترین گزینه، ورق های گالوانیزه هستند که دوام زیادی دارند. به این نکته هم توجه کنید که این ورق ها در ضخامت های مختلفی قابل عرضه هستند و بهتر است شما ضخامت های بالا را انتخاب کنید.

عایق کاری هنگام کانال کشی کولر از دیگر نکات مهمی که باید در کانال کشی کولر به آن توجه کرد، رعایت استانداردهاست. اگر عایق کاری در محل نصب دریچه ها و اتصال کانال ها به هم صورت نگیرد، هوای خنک از کانال خارج شده و فضای ساختمان خنک نخواهد شد. در این وضعیت شما تصور می کنید موتور کولر ایرادی پیدا کرده است و با وجود تعمیراتی که روی آن انجام می دهید، باز هم مشکل رفع نمی شود. بازدید کانال کشی بسیار دشوار است، زیرا نیازمند تخریب ساختمان است. به همین خاطر باید در نصب کانال ها دقت داشته باشید.

کانال کشی کولر بر اساس سرعت جریان باد هر کولر آبی دارای سرعت و فشار باد مخصوص به خود است. شما بایستی پیش از خرید کولر به متراژ فضا توجه کنید. هر چه ساختمان شما بزرگ تر باشد، کولری که انتخاب می کنید باید سرعت باد بیش تری داشته باشد. کانال کشی کولر را باید بر اساس سرعت باد انجام داد. هر چه باد با فشار بیش تری وارد شود، عایق کاری و کانال کشی نیز باید با دقت بیش تری صورت بگیرد.

مراحل کانال کشی کولر

مبحث کانال کشی

عملیات نصب، از موارد مهم دیگری است که اگر ضعیف انجام شود سبب پایین آمدن راندمان سیستم، افزایش نشتی و بالا رفتن هزینه های پروژه میگردد.

پارامتر مهم دیگر در این مبحث، صحیح سایز کردن کانال میباشد. بدین معنا که نه آنقدر بزرگ سایز کنیم که هزینه ها افزایش یابد و حجم هوادهی مناسبی به فضا نرسد و نه اینکه آنقدر کوچک سایز کنیم که سیستم با مشکل تولید نویز و صدا مواجه شود (مبحث کانال کشی).

براساس مطالب گفته شده در بالا، هدف از ارائه این مطالب برای طراحی کانال را بر اصول زیر قرار می دهیم

  • انتقال سی اف ام طراحی
  • بررسی نویز (سطح صدای NC)
  • افت فشار مناسب

سه پارامتر بالا جزو مهمترین فاکتورهای طراحی کانال هستند که در مثال ها آنها را بررسی خواهیم کرد. امروزه در صنعت تاسیسات، کانالها در 3 دسته کلی تقسیم بندی میشوند

  • کانال مستطیلی
  • کانال مدور یا گرد
  • کانال بیضی یا OVAL
اجزای سیستم کانال کشی

اجزای سیستم کانال کشی

 کانالها از هر نوع و متریالی که باشند وظیفه انتقال حجم معینی از هوا را از منبع اصلی به فضاهای مورد نظر بر عهده دارند. بر این اساس در اکثر سیستم های روتین بخشهای زیر دیده میشود(مبحث کانال کشی).

  1. کانال رفت برای انتقال هوای ساپلای
  2. کانال برگشت برای برگرداندن هوای رفت به سیستم 
  3. دریچه ها و دیفیوزرها برای انتشار هوای ساپلای در فضای مورد نظر (انواع دریچه ها کامل توضیح داده خواهد شد)
  4. دریچه ها و گریل ها برای برگرداندن هوای به دستگاه (انواع دریچه ها کامل توضیح داده خواهد شد)
  5. بالانسینگ دمپرها جهت بالانس کردن شاخه های مختلف

کلاس بندی کانال کشی

دسته بندی کانالها براساس 2 پارامتر اصلی یعنی  فشار و سرعت انجام میشود. دسته بندی های متفاوت را بیان خواهیم کرد و سپس نتیجه گیری کلی برای طراحی کانال خواهیم داشت که چطور باید عمل کنیم (مبحث کانال کشی).

دسته بندی کانال کشی براساس سرعت 

 این دسته بندی شامل 3 بند زیر است که بطور مستقیم با ایجاد نویز و وایبرشن در کانال ارتباط دارد.

  • طراحی کانال براساس سرعت پایین : در این حالت ماکزیمم سرعت در کانال 1500 فوت بر دقیقه در نظر گرفته میشود.
  • طراحی کانال براساس سرعت متوسط : در این حالت سرعت در کانال بین 1500 تا 2500 فوت بر دقیقه در نظر گرفته میشود.
  • طراحی کانال براساس سرعت بالا : در این حالت سرعت در کانال بین 2500 تا 3500 فوت بر دقیقه در نظر گرفته میشود.
مراحل کانال کشی کولر

طراحی کانال براساس سرعت پایین، در اکثر پروژه های مسکونی و تجاری انجام میشود و براین اساس ابعاد کانال بزرگتر بوده و امکان تولید نویز کم میشود. بین حالتهای بالا، سیستمهای دارای سرعت پایینتر دارای راندمان انرژی بالاتری نیز هستند. ازطرفی با توجه به افزایش پیدا کردن سایز کانال، هزینه آنها نیز بیشتر میشود. جدول زیر اعداد پیشنهادی برای سیستم سرعت پایین را نشان میدهد (مبحث کانال کشی).

دسته بندی براساس فشار

این دسته بندی شامل 3 بند زیر است که بطور مستقیم با  استحکام کانال و نشتی کانال ارتباط دارد.

توجه 

منظور از اعداد فشار ارائه شده در اینجا، فشار کل سیستم است که شامل تمام افت فشارهای داخلی و خارجی سیستم است (محاسبه افت ها در مبحث محاسبه فن هواساز شرح داده شد):

  • فشار پایین (کلاس یک): فشار کل تا 4 اینچ ستون آب
  • فشار متوسط (کلاس دوم): فشار کل بین 4 تا 6 اینچ ستون آب
  • فشار بالا (کلاس سوم): فشار کل بین 6 تا 12 اینچ ستون آب
طراحی سیستم فشار پایین
نتیجه گیری کلی برای طراحی کانال کشی

طراحی سیستم فشار پایین

 سیستمهای حجم ثابتی که در دنیا کار میشوند، فشار پایین محسوب میشوند و یا به آنها LOW PRESSURE گفته میشود. این طراحی بر 3 اصل زیراستوار است که بایستی چک شوند (مبحث کانال کشی).

  • افت فشار کانال 0.08 تا 0.1 اینچ ستون آب
  • ماکزیمم سرعت 1500 FPM
  • بررسی سطح صدا (NC)

براین اساس اکثر سیستمهایی که در ایران کار میشود چون حجم ثابت هستند، بایستی براساس سیستم LOW PRESSURE سایز شوند. توضیحات بیشتر را با مثال بیان خواهیم کرد.

طراحی سیستم فشار متوسط

 سیستمهای حجم متغیری که در دنیا کار میشوند، فشار متوسط محسوب میشوند و یا به آنها MEDIUM PRESSURE گفته میشود. این طراحی بر 3 اصل زیراستوار است که بایستی چک شوند.

  • افت فشار کانال 0.25 اینچ ستون آب
  • سرعت بین 1500 تا 2500 فوت بر دقیقه
  • بررسی سطح صدا (NC)

 جنس کانال یکی از فاکتورهایی است که میتواند بر cfm عبوری اثر بگذارد، لذا بایستی ضریب تصحیح کانال براساس متریال مربوطه محاسبه شود.

جنس کانال

کاربری پروژه و قیمت تمام شده، دو عامل بسیارمهم در انتخاب متریال کانال بشمار میروند. در حالت کلی دسته بندی متریال یا جنس کانال به 2 بند تقسیم میشود.

  • کانال هالی فلزی
  • کانال هالی غیر فلزی

کانال های فلزی 

دارای استفاده گسترده تر در صنعت HVAC هستند، و معمولا با متریال گالوانیزه، آلومینیوم و استیل مورد استفاده قرارمیگیرند. متریالی که برای انواع کانال استفاده میشود با توجه به نوع کاربری و استفاده متفاوت است برای مثال در استخرها بدلیل اثرات خورندگی کلر و رطوبت، از کانالهای فایبرگلاس و کامپوزیتی BLUE DUCT استفاده میشود (مبحث کانال کشی).  یا بعنوان مثالی دیگر، در بخش طراحی آشپزخانه های صنعتی اشاره کردیم که جنس کانالهای اگزازست برای  DISHWASHER بایستی الزاما stainless steel باشد و یا برای کانال اگزازست چربی، متریال مورد تایید ورق سیاه جوشی است.

اکثر کانالهایی که در صنعت HVAC برای پروژه های مسکونی و تجاری استفاده میشود از ورق گالوانیزه هستند. ورق گالوانیزه در کاربری هایی که سیال خورندگی ایجاد میکند و یا دما بیشتر از 400 درجه فارنهایت است نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد (مبحث کانال کشی).

ورق های سیاه جوشی

ورق های سیاه جوشی 

برای دما های بالاتر مانند دودکش ها و کانالهای اگزازستِ چربی آشپزخانه های صنعتی مورد استفاده هستند.  قابلیت جوشکاری، عدم تخلل، در دسترس بودن و استحکام بالا از محاسن این متریال برای کانال هاست. از معایب این کانال میتوان به وزن بالا و عدم مقاومت در برابر خوردگی اشاره کرد.

ورق های با متریال آلومینیوم

ورق های با متریال آلومینیوم 

اکثرا برای پروژه های با کاربریهای CLEAN ROOM، آرایشی بهداشتی و اگزازست های خاص استفاده میشوند. از محاسن این کانال، میتوان به سبکی و مقاومت در محیطهای خورنده مرطوب و از معایب آن میتوان به قیمت بالا، انبساط طولی و عدم استحکام بالا اشاره کرد (مبحث کانال کشی).

ورقهای stainless steel

ورقهای stainless steel 

کانالهای غیر فلزی براساس نوع کاربری بشکل زیر دسته بندی میگردند

کانالهای فایبرگلاس FRP

این متریال در کانال اگزازست مواد شیمیایی، اگزازست تهویه گازهای صنعتی و کانالهای UNDER GROUND است که زیر خاک دفن میشوند. از محدودیتهایی که برای این کانال وجود دارد میتوان به این مهم اشاره کرد که ابتدا بایستی استاندارد مربوطه به شهر و یا کشور مورد نظر برای استفاده از این متریال بررسی گردد (مبحث کانال کشی). همچنین محدودیتهایی از قبیل وزن، هزینه و ترد بودن نیز وجود دارد. از محاسن این نوع کانالها میتوان به آب بند بودن آنها در حین تولید اشاره کرد ونیز مشکل نویز و صدا در این کانالها وجود ندارد. همچنین مقامت بالایی در برابر خوردگی در این نوع متریال وجود دارد.

کانالهای PVC 

 این متریال نیز بمانند FRP در کانال اگزازست مواد شیمیایی و کانالهای UNDER GROUND که زیر خاک دفن میشوند، کاربرد دارد. مقاومت در برابر خوردگی، وزن پایین و راحتی شکلدهی در تولید از محاسن این متریال در کانالها میباشد. از محدودیتها میتوان به هزینه و بررسی استانداردهای مربوطه برای استفاده از این متریال اشاره کرد(مبحث کانال کشی).

کانالهای PVS 

این متریال برای استفاده در کانالهای UNDERGROUND و محیطهای خورنده رطوبتی استفاده میشود. مقاومت در برابر خوردگی، وزن پایین و استحکام از محاسن آن میباشد (مبحث کانال کشی). ماکزیمم دما برای این متریال 250 درجه فارنهایت است و بررسی استانداردهای مربوطه برای استفاده از این متریال بایستی انجام شود.


نکته مهم در کانال کشی کولر – خرید و قیمت انواع کانال و دریچه تاسیسات

نکته مهم در کانال کشی کولر – خرید و قیمت انواع کانال و دریچه تاسیسات


برخی از افراد برای این که هزینه کانال کشی برایشان کم تر تمام شود به سراغ مواد ارزان قیمت می روند و به جای استخدام افراد متخصص و باتجربه به دنبال افراد تازه کار می روند. این یک اشتباه بزرگ است. همان طور که گفته شد، کانال کشی کولر را باید یک بار برای همیشه به درستی انجام داد، حتی اگر هزینه آن زیاد باشد. اگر این کار را نکنید، بعدا با ایجاد هر مشکلی برای شما دردسر زیادی ایجاد خواهد شد. سعی کنید از بهترین مواد و ماهرترین افراد استفاده کنید تا کولرتان حداکثر کارایی را داشته باشد.
هزینه کانال کشی کولر و نصب دریچه – قیمت کانال کشی و دریچه کولر چقدر است؟
هزینه کانال کشی به صورت متری محاسبه می گردد. این محاسبه بدین شکل است که محیط کانال یا دهانه در اندازه طول کامال و در هزینه واحد ضرب می شود تا هزینه کل به دست آید. این هزینه به طور معمول از 100000 تا 150000 تومان متغیر است. البته فقط برآورد تخمینی هزینه کانال کشی را می توان به شکل آنلاین یا تلفنی انجام داد و تعیین قیمت، طراحی، ساخت و اجرای کانال باید به طور دقیق پس از بازدید از محل و انتخاب ورق مورد استفاده انجام شود.
قیمت کانال سازی و دریچه کولر در بازار چقدر است؟
در طی بازدید، علاوه بر متراژ فضایی که قرار است کانال کشی شود، نوع کانال کشی که می‌تواند گرد، چهارگوش یا از متریال های خرطومی یا انعطاف پذیر فلکسیبل ( لوله فلکسی ) باشد نیز مشخص خواهد شد.
در کانال کشی ساختمان ها چیزی که بیش از اجرت کانال کشی اهمیت دارد، دقت در انتخاب صحیح ورق مورد استفاده برای کار است. ورق های بی کیفیت و نازک تر از حد معمول به غیر از این که دوام خوبی ندارند، باعث ایجاد سر و صدا نیز می شوند. این ورق ها برای ارزان تمام شدن کار مورد استفاده قرار می گیرند و به کار بردن آن ها اصلا توصیه نمی شود.

کانال ساز کولر سیار کانال سازی و نصب کانال در تمام استانها
شرکت هواسازان تهران با بیش از 20 سال تجربه در تهران و سراسر ایران به نصب کانال سازی میپردازد و امید است که روز به روز در این امر پیشرفت کرده و برای مردم عزیز ایران مفید باشیم
پیشنهاد ما این است که از ورق های مقاوم با ضخامت قابل قبول استفاده کنید تا بعدا مشکلاتی مثل سوراخ شدن و ایجاد آلودگی صوتی برایتان ایجاد نشوند. توجه کنید که اگر بعدها مشکلی در این رابطه به وجود بیاید، برای تعویض و تعمیر کانال کولر نیاز به تخریب دارید که هم دردسرهای زیادی دارد و هم هزینه های زیادی را برای شما رقم خواهد زد.
عبارت های مهم برای شما کاربران
قیمت کانال کولر – جایگزین کانال کولر – سازنده کانال کولر – قیمت کانال کولر پلیمر ی – انواع کانال کولر – کانال کولر آبی – نحوه محاسبه قیمت کانال کولر – ورق کانال کولر
به بیانی ساده تر می توان گفت که کانال کشی کولر از مهم ترین بخش های معماری یک ساختمان است. در صورتی که شما به تازگی وارد یک خانه شده باشید که کانال کولر ندارد،
کولر جزو اصلی وسایل سرمایشی در منزل است که بودن آن به خصوص در فصل تابستان ما را از گرما نجات می‌دهد. کانال کشی کولر در هنگام ساخت منازل انجام می‌شود و اجرای
هواکش، کانال کولر، هود آشپزخانه‌‌ صنعتی، لوله بخاری از جمله تولیدات کانال‌ سازی می باشند. معمولا در ساخت کانال تهویه از ورق سفید یا گالوانیزه استفاده می شود
امروزه با توسعه علم و فناوری دستگاههای ساخت کانال کولر مجهزی، جهت تولید کانال کولر اسپیرال یا گرد، کانال فلکسیبل و دیگر کانالهای مورد استفاده به همراه سیستم خنک کننده
کانال کشی و دریچه کولر به طور متوسط با چه هزینه‌ای در سنجاق ارائه می‌شود؟ شما میتوانید با تماس با کارشناسان هواسازان تهران بصورت رایگان مشاوره گرفته و قیمت تقریبی کانال کشی کولر خود را متوجه شوید
انواع کانال کشی کولر از لحاظ جنس بدنه: به طور کلی دو نوع کانال کولر از نظر شکل ظاهری طراحی می گردد: 1. گرد 2. چهارگوش
قیمت کانال کشی و دریچه کولر چقدر است؟
احتمالاً برای اغلب افراد مهم‌ترین پارامتر هر قسمت از کارهای ساختمانی و صنعتی پارامتر قیمت است، قیمت در بسیاری از موارد نقش تعیین‌کننده دارد و می‌تواند موجب تغییراتی در پیاده‌سازی امور گردد که براساس نوع سفارش شما متغییر است
نکات اساسی در رابطه با کانال کشی اصولی:
در زیر مهم‌ترین نکته‌های اجرای صحیح کانال کشی ساختمان آورده شده است:
کانال‌ کشی در هر قسمت از ساختمان باید عایق کاری شود.
معماری داخل ساختمان در نحوه کانال کشی تأثیر بالقوه‌ای دارد و باید لحاظ شود.
ضخامت، اندازه و نوع ورق‌های کانال (مثلاً گالوانیزه) باید در نظر گرفته شود.
ورق‌های استفاده شده در کانال کشی باید کاملاً استاندارد باشند.
تمام کانال‌های فرعی باید دارای تقسیم‌کننده و پره راهنما باشند.
در اجرای کانال کاشی حتماً باید دریچه بازدید وجود داشته باشد.
لبه‌های کانال‌ها باید طوری طرح داده شوند که کاملاً همسو با جریان باد باشند.
ضروری است کانال‌های فرعی مجهز به دمپر باشند.
در انتهای تمام مسیرهای کانال‌ها باید دریچه هوا نصب شود.
سرعت جریان باد و مسائل مربوط به افت فشار و موارد دیگر (در پایین توضیح داده می‌شود) باید در نظر گرفته شود.
استفاده از تقسیم‌کننده و پره راهنما باید در همه کانال‌های فرعی اجرا شود.
کانال‌ها باید به‌طور کامل مهار شده و کنترل شوند.
کانال‌های گرد جریان هوا را به‌‍صورت یکنواخت به محیط انتقال می‌دهند، ولی به دلیل محدودیت‌های معماری کانال‌های چهارگوش (مربع یا مستطیل) محبویت بیشتری دارند.
در هر مرحله از اجرای کانال کشی و بعد از پایان کار نیز باید شرایط ایجاد نشت هوا مورد بررسی قرار گیرد.
ضروری است کانال تبدیل شیبی در حدود ۷/۱ داشته باشد.
کلیه دمپرها و تقسیم‌کننده‌ها نباید به هیچ عنوان لبه اضافی داشته باشند.
تعبیه دمپر دود که مانع از ورود دود به داخل کانال‌ها شود باید مد نظر قرار گیرد.
استفاده از اتصال برزنتی در دهانه مکش و رانش از اهمیت بالایی برخوردار است.
درزهای طولی و عرضی کانال‌ها و داکت‌های تأسیساتی باید دارای لبه‌های کاملاً به هم متصل شده باشند.
سطوح خارجی کانال‌ها یا داکت‌های تأسیساتی باید به وسیله چسب و یا عایقی مانند پشم سنگ و یا پشم شیشه پوشش داده شوند. همچنین برای کانال با قطر کم از پشم شیشه و برای کانال‌ها با قطر زیاد از پشم سنگ باید استفاده شود.
در کانال‌ها اجرای فضایی به نام اتاقک هوا برای اتصال دو یا چند کانال هوا ضروری است.
ضخامت ورق فلزی برای کانال‌های معمولی و داکت‌های تأسیساتی باید تا 3 میلی‌متر ضخامت و برای کانال‌های خاص باید 3 تا 16 میلی‌متر ضخامت در نظر گرفته شود. کلیه رایزرها (لوله‌های عمودی و اصلی ساختمان) باید در داخل دریچه داکت اسپلیت اجرا شوند.
کانال کشی کولر از لحاظ شکل هندسی:
کانال کشی از لحاظ شکل مهندسی به دو نوع
کانال های 4 گوش که خود این کانال چها گوش در دو مدل یافت میشود یکی مدل بند کشویی یا آمریکایی و مدل فلنچی یا انگلیسی که از جنس های متفاوت و مختلفی شکل گرفته مانند جنس گالوانیزه ، عایقی و غیره البته این کانال چهار گوش محاسن و معایب خاص خود را دارد
نوع دوم کانال گرد که مزایای کانال گرد

۱) داشتن ظاهری زیبا و محکم
۲) کاهش صدا
۳) دارای وزن و جحم کم میباشد
۴) در انتقال هوا سرعت بالا و خوبی دارد
۵) دارای افت فشار پایین میباشد
یکی دیگر از مزایای کانال گرد این است که برای مناطق مرطوب جنس آلومینیوم و ضد زنگ زدگی میباشد . وهمچنین جنس استیل آن برای مناطق بهداشتی مثل بیمارستان ها ، آزمایشگاه ها و غیره مطابق با استاندار. میباشد